Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Konstnärligt Arbete pågår

februari juni 2018

Halmstads kommun

Diskussioner om betydelsen av konstens närvaro i våra gemensamma miljöer och vem som har tolkningsföreträdet över det offentliga rummet har väckt förnyat engagemang de senaste tio åren. Mot bakgrund av det ökande intresset för offentlig konst, samtidigt som det talas om det offentliga rummets borttynande till följd av privatisering, vill residenset Konstnärligt arbete pågår ingående skärskåda det offentliga rummet med staden Halmstad som utgångspunkt. 

  • Testar bildtext

Levande miljöer

Stadens offentliga rum tillhör alla. Men hur ser det egentligen ut när vi bygger och planerar, och vad skapar egentligen gemensamma miljöer? I Konstnärligt arbete pågår utforskar residenskonstnärerna det offentliga rummets föränderliga förhållanden och vilka funktioner vi kan tänkas komplettera våra städer med.

Inom offentlig konst, arkitektur, form, design och kulturarv har det under det senaste decenniet skett förskjutningar från fysiska objekt till intresse för processer och sammanhang. En kursändring som vidgat perspektivet kring det gemensamma och synliggjort hur sociala dimensioner är avgörande för att planera och konstruera levande livsmiljöer. Den centrala frågan som alla som arbetar med konst i det offentliga rummet återvänder till är; hur kan offentliga gestaltningar skapa levande miljöer och sammanhang i vilka medborgarna kan uppfinna nya relationer till sig själva och andra?

I samband med Konstnärligt arbete pågår har en konstredaktion bildats med fyra konstintresserade ungdomar från Halmstadområdet. Redaktionen har under våren deltagit i en serie workshops och studiebesök där de träffat konstnärer, besökt konstinstitutioner och utvecklat arbetsmetoder för redaktionellt arbete. 

Residenskonstnärer

Saadia Hussain

Konstnärligt arbete pågår

Kerstin Bergendal

Konstnärligt arbete pågår

Text – Fördjupning

Tillfälligheter

Joanna Zawieja

Konstverk

Tejpanimation

Film – Konstnärsporträtt

Temporära rum

Saadia Hussain

Film – Konstnärsporträtt

Bastionen

MASU: Mattias Gunnarsson & Susanne Westerberg

Film – Konstnärsporträtt

Österskans

Kerstin Bergendal

Ljud

Åttioåtta röster om hem

Saadia Hussain

Utställningar

4-8 juni 2018

Saadia Hussain

Samtal i husvagn

Runt om i Halmstad

Maj – juni 2018

Masu

Installation

Bastionen i Halmstad

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.