Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Masu

Maj - juni 2018

I residenset Konstnärligt arbete pågår, arbetade konstnärsduon MASU (Mattias Gunnarsson & Susanne Westerberg) tillsammans med Halmstads invånare med en tillfällig trästruktur på Bastionen, en av Halmstads med omtalade offentliga platser. Genom att bland annat bjuda in besökare och förbipasserande att skriva ned sin favoritplats på träläkten som var konstnärsduons byggmaterial tog strukturen plats som ett levande minne över staden och alla de som befolkar den.

Projektets första del presenterades som en utställning på Halmstad konsthall. Där skapade MASU en mycelliknande trästruktur av 1500 smala träpinnar som tillsammans bildade en form av nest som sträckte sig ut över väggar, golv och pelare. I konsthallsrummet hade de också samlat MDF-skivor och 3000 träreglar på vilka besökare bjöds in att skriva ett svar på frågan Vad/var är er bästa plats?

Meddelandena skapade en brygga till projektets andra del som byggdes upp under en tre-veckor lång period på Bastionen som ursprungligen var en försvarsanläggning och en del av stadsmuren runt Halmstad. Här byggde de upp en storskalig böljande installation av träreglar där förbipasserande besökare bjöds in att skriva direkt på strukturen eller på reglarna vilken deras bästa plats är. Tillsammans med ditklottrade namn på kärlekspar, meddelanden och taggar bildade texterna en symfoni av röster. Verket som utgjordes av en svärm av enskilda enheter av text och material, bildade en kropp och en röst som var både kollektiv och individuell på samma gång.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.