Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Om oss

Art Inside Out är en nomadisk konstinstitution som bjuder in nationellt och internationellt verksamma konstnärer till Halland. Med hela regionen som arena intar Art Inside Out nya och för konsten oväntade platser; både i stad och på landsbygd.

Art Inside Out bjuder in nationella och internationella konstnärer till residensvistelser i Halland för att skapa nya konstverk förankrade i lokala sammanhang. Genom öppna och experimentella processer skapar Art Inside Out utrymme för oväntade möten mellan platser, konst och människor.

I Art Inside Outs konstnärliga residens arbetar konstnärer från alla genrer och konstformer på utvalda platser runt om i Halland för att skapa nya konstverk i dialog med lokala aktörer, invånare och institutioner. Utifrån en tematik som förenar lokalt förankrade frågeställningar med globala perspektiv, arbetar konstnärerna under en period på två till tre månader med att skapa nya platsspecifika verksproduktioner som speglar deras möte med Halland. Den tematiska utgångspunkten bildar ett bredare sammanhang för konstnärernas arbeten och fördjupas i utställningar, publika program och konstnärliga upplevelser som Art Inside Out bjuder in Hallands invånare till. Varje år bjuder Art Inside Out in konstnärer till två kommuner i Halland.

Ett nummer av tidskriften AIO Journal publiceras i samband med varje residens och utgör en redaktionell plattform som samlar bidrag från skribenter och konstnärer som tillsammans breddar och fördjupar perspektiven.

Art Inside Out drivs av Region Halland tillsammans med Hallands sex kommuner; Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Hylte, Halmstad och Laholm.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.