Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Åttioåtta röster om hem

Hem är ett ämne som vi alla har en erfarenhet av, den både förenar oss och splittar oss, något man hittar, förlorar eller ständigt söker. Hem är ett fysiskt, filosofiskt och politiskt laddat ämne som berör oss både lokalt och globalt. Om hur vi hittar hem och hur vi delar hem med andra. Rösterna till ljudverket spelades in under Saadia Hussains tid som en av residenskonstnärerna i Art Inside Out-residenset ”Konstnärligt arbete pågår”.

Saadia Hussain utgick från en fråga under Art Inside Out-residenset i Halmstad. Genom sina färger och former transformerade hon en husvagn till en hemvagn och skapade ett mobilt rum där hon kände sig hemma; dit halmstadsborna bjöds in för samtal om vad hem betyder för dom. Här hör vi 88 röster tillhörande barn, unga och vuxna och deras berättelser och relation till hem.

Ljudkonstnären Helena Persson tog sig an de inspelade intervjuerna och successivt växte det fram ett innehåll och en form, som gav uttryck både för det gemensamma och det unika i berättelserna. Efter bearbetning, urval, komposition och med visst adderat ljudmaterial, skapades detta gemensamma ljudverk.

Konstverk

Tejpanimation

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.