Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Havsstaden

Animationen Havsstaden av tecknaren Matilda Ruta är en konstnärlig undersökning av Varberg utifrån stadens invånare och deras minnen. 

Under residenset Kulturens roll i stadsutvecklingen intervjuade Ruta varbersgsbor. De gavs utrymme att färdas tillbaka i tiden och minnas hemstad så som den varit och ventilera känslor av anknytning till platsen.

Citaten från sina intervjuer sammanfattade hon i berättelsen Havsstaden, i textform, som animation och som separata gestaltningsprojekt på offentliga platser i Varberg. Filmen Havsstaden består av enskilda citat ur den längre berättelsen Havsstaden, som Ruta skrev under residenset i Varberg. Texten Havsstaden består av citat sammanfogade till en dikt där fantasi och verklighet blandas med minnen.

I en tillbakablickande reflektion över sin medverkan i residenset skriver Ruta

”Jag vill visa på de parallella liv som pågår på samma plats. Med mitt projekt vill jag också undersöka de beståndsdelar av städer som det sällan talas om: Känslor, stämningar, minnen, oväntade och väntade händelser. Allt det som ger staden själ och förvandlar den från en kuliss till en kollektiv, levande plats.”

Filmmusiken till Havsstaden är gjord av Lina Nyberg och David Stackenäs, och finns att lyssna på på Spotify. Måsarnas röster är gjorda av Mocki Malm och Mira-Li Nordenborg

Konstverk

Tidslagret

Sebastian Dahlqvist, Karina Sarkissova, Karin Auran Frankenstein

Konstverk

Ön

Sebastian Dahlqvist, Karina Sarkissova, Karin Auran Frankenstein

Konstverk

Alfaponny och Verkstaden

Sebastian Dahlqvist, Karina Sarkissova, Karin Auran Frankenstein

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.