Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Framtidsscanner – drömmar formar framtiden

Verket var ett samarbetsprojekt där Hellberg presenterade en temporär struktur i vilken medborgarna kunde dela med sig av sina drömmar om ett framtida Varberg.

Drömmar blandades med demografisk information och visioner om flexibelt stadsbyggande. Allt ifrån enskilda medborgare, till organisationer, föreningar, näringsliv, tjänstemän och politiker bjöds in för att presentera sina tankar och visioner om ett framtida Varberg. Strukturen skapades tillsammans med nyinflyttade invånare, varefter den visades upp framför Kallbadhuset och senare på Gallerian i Varberg. Framtidsscanner skapade situationer i vilka medborgarna kunde träffa andra som hyste idéer kring Varbergs framtida utveckling. Hellberg menar i efterhand att de som var som mest engagerade i verket var de som var nya i staden.

I en självreflekterande text skriver han ”Kanske beror deras engagemang på att de är fulla av den energi som de behövde och använde för att bryta upp och ge sig av från de ställen de kommer ifrån. Kanske beror det på att de vet att när människor slutar att engagera sig i sin omgivning kan den förändras till något oönskat.”

Konstverk

Tidslagret

Sebastian Dahlqvist, Karina Sarkissova, Karin Auran Frankenstein

Konstverk

Ön

Sebastian Dahlqvist, Karina Sarkissova, Karin Auran Frankenstein

Konstverk

Alfaponny och Verkstaden

Sebastian Dahlqvist, Karina Sarkissova, Karin Auran Frankenstein

Konstverk

Havsstaden

Matilda Ruta

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.