Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Katja Tukiainen vs. Sigga Björg Sigurðardóttir

september oktober 2016

Laholms kommun

Art Inside Out bjöd in två nordiska konstnärer till Halland för att tillsammans undersöka teckningskonstens varande och framtid.

gränsöverskridande uttryck

Det har hänt mycket spännande inom teckningskonsten i Norden på senare år. Serieteckning, illustration, satir och konstteckning är konstformer som alla upplevt ett uppsving. Med anledning av det nordiska teckningsåret 2016 bjöds konstnärerna Katja Tukiainen från Finland och Sigga Björg Sigurðardóttir från Island in till residens på Teckningsmuseet i Laholm.

Teckning handlar om att se och att tänka. Det är både konst och kommunikation. Ofta praktiseras gränsöverskridande uttryck där flera konstformer strålar samman. Sigurðardóttir och Tukiainen illustrerar teckningskonstens utveckling och konstnärliga bredd i och med att de sammanfogar teckning med måleri, skulptur, animation och video.

Teckningsmuseet är Nordens enda museum för teckningskonst. Museets ambition är att lyfta fram teckningen som konstart och att vara ett forum för såväl nya strömningar som historiska återblickar.

Residenskonstnärer

Katja Tukiainen 

Katja Tukiainen vs. Sigga Björg Sigurðardóttir

Sigga Björg Sigurðardóttir

Katja Tukiainen vs. Sigga Björg Sigurðardóttir

Film

Från residenset

Katja Tukiainen , Sigga Björg Sigurðardóttir

Utställning

1 oktober 2016 – 17 januari 2017

Katja Tukiainen vs. Sigga Björg Sigurðardóttir

Utställning

Teckningsmuseet, Laholm

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.