Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Katja Tukiainen vs. Sigga Björg Sigurðardóttir

1 oktober 2016 – 17 januari 2017

Som en del av Art Inside Outs allra första residens som genomfördes i Laholm 2016 visades utställningen Katja Tukiainen vs. Sigga Björg Sigurðardóttir på Teckningsmuseet. Genom lekfulla grepp blandade konstnärerna flera oväntade motivkombinationer och tekniker med varandra. 

Varken Sigurdardottir eller Tukiainen hade hört talas om varandra innan de fick besked om att de skulle medverka i residenset. I en intervju i tidningen Hallandsposten den 30 november 2016 berättar Katja för reportern att ”vi fann en härlig gemensam känsla direkt”. I samma artikel berättar Sigga att de båda skrattat konstant i tre veckor i varandras sällskap.

Under residenset bjöds publiken in att ta del av konstnärernas arbetsprocesser genom samtal med fokus på konst, skapande och litteratur på Laholms bibliotek och kvällsöppethållande på Teckningsmuseet. Halländska konstnärer samlades här för att delta workshop i teckning med de tillresta konstnärerna. Inspirerade av möten med lokala utövare, av varandra och omgivningen på och omkring museet växte utställningen på Teckningmuseet fram under residensperioden.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.