Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Tilda Lovell & Karin Drake  

Tilda Lovell och Karin Drake har gemensamt skapat skulptur- och videoinstallationer som i utställningen Glömda världar presenteras inne på Tjolöholms slott och i slottsträdgården, Tillsammans skapar konstverken lekfulla illusioner, små förvridningar och förvrängningar som ger nytt liv och ande till objekt, historier och påhittade berättelser kring slottet.

Tilda Lovell och Karin Drakes gemensamma konstverk är inspirerade av Tjolöholms slottsinredning av trä- och stenvarelser, av formerna i naturen och skogen som omger slottet, samt salongens pianola och det tomma mörkrummet. Verken bygger på både fysiskt och filmat material insamlat på plats. Tillsammans bildar de lekfulla illusioner, förvrängningar och fantasisprång där detaljer och de väsen som befolkar Tjolöholm lyfts fram. Genom skuggspel och projektioner gläntar konstnärerna på dörrar till en annan verklighet, mellan dröm och vakenhet, ljus och mörker.   

Tilda Lovell har samlat material från slottets närmiljö, bl a lokal blålera som hon jordbränt. Vad är det för väsen från strandkantens inre som krälat sig upp och tagit slottsvarelsernas form? Karin Drake har i ett AR-verk samlat samma figurer i en virtuell skulptur som upplevs via mobiltelefonens kamera. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.