Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Tilda Lovell arbetar med skulptur och installationer. Hennes konstnärliga universum är ofta drömskt och vindlande, inte sällan med en något skrämmande och hotfull underton. I gåtfulla skulpturer framträder varelser och väsen som förenar människa, natur och djur. Lovell gick ut den Kungliga Konsthögskolan 2003 och har sedan dess medverkat i många grupputställningar och haft ett flertal soloutställningar. Under hösten 2023 fick hon stor uppmärksamhet för utställningen Något mörkt ställde sig vid våra sinnens fem trösklar utan att gå över dem tillsammans med Sara-Vide Ericsson på Bonniers konsthall. 

Lovell har gjort flera offentliga verk i Sverige och belönats med priser som Maria Bonnier Dahlins stipendium och Bernadotte Art Awards. Hon är representerad på Malmö konstmuseum, Göteborgs konstmuseum, Borås konstmuseum och Alma Lövs museum. Lovell bor och arbetar i Färila Hälsingland och är även verksam i Stockholm. I residenset samarbetar Tilda Lovell med videokonstnär och animatör Karin Drake för att låta deras olika bildspråk forma en gemensam vision. 

 

Karin Drake är filmare och animatör med ett särskilt intresse för film- och videohistoria och dess likheter då och nu – från 1800-talets förfilmiska tekniker till rörlig bild av idag. Drake har en bred praktik med uppdrag som växlar mellan videoteknik, produktion av kulturevenemang och rena animationsuppdrag, och samarbetar ofta med andra filmare och konstnärer. Drake har en examen i genus och filmvetenskap från Stockholms universitet och en praktisk filmexamen i animation från Stockholms Dramatiska Högskola. Hon var åren 2018–2021 konstnärlig ledare för REX Animationsfestival. Drake bor och arbetar i Stockholm och Söderköping. I residenset samarbetar Karin Drake med konstnären Tilda Lovell för att låta deras olika bildspråk forma en gemensam vision. 

Verk

Konstverk

Tilda Lovell & Karin Drake  

Tilda Lovell & Karin Drake

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.