Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Sådant vi berättat för skogen  

Sådant vi berättat för skogen är ett verk som består av trärelief och skulpturala element tillsammans med inspelade berättelser, tankar och betraktelser av författaren och konstnären Kayo Mpoyi,

I Kayo Mpoyis ljudberättelse, får du ta del av olika röster och minnen tillsammans med ord hämtade från en svensk-tshilubansk ordbok upplästa för skogen. I grunden skapar verket en ursprungmyt om trauma som ärvs i generationer och om att vara bevandrad i förlustens språk.  

Det finns två lyssningsstationer där du kan ta del av berättelserna: i arbetarbostaden och i slottskyrkan.  Vid varje lyssningsstation finns en träplatta där berättelserna finns inristade och som kan ses som illustrationer till uppläsningen. 

Längs med Fru Dicksons kyrkstig har Mpoyi ristat i träplattor, stubbar och gamla stockar. I en glänta har en skulptur byggts av mossa och grenar som en representation av sagornas häxa eller vägledare. Hon är omringad av ord, en dikt, en besvärjelse, som också dyker upp i ljudverket.  Följ markeringarna längs med stigen för att ta del av de skulpturala elementen av verket. 

Om du vill lyssna på uppläsningen längs med promenaden kan du använda din telefon. Scanna QR-koderna på kartan och lyssna när du vill.  Du kan också lyssna på uppläsningen här nedan. 

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.