Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Skift Äskhult

7-10 november 2018

I utställningen Skift Äskhult bjöds besökare in att uppleva verk av Cora Jongsma, Klára Petra Szabó/Tamás Szvet och Kristina Müntzig som på olika sätt visade på hur samtidskonsten kan hjälpa oss att förstå oss själva och vår historia genom nya gestaltningar och tolkningar av det förflutna.

Med utställningen Skift Äskhult som visades i Äskhults by i Kungsbacka mellan den 7-10 september, 2018, skapade Art Inside Out olika former av utväxlingar mellan samtidskonst och kulturarv. Med Äskhult som fond bjöds residenskonstnärerna, Cora Jongsma, Kristina Müntzing och konstnärsduon Klára Petra Szabó / Tamás Szvet, in att producera nya verk som ställer frågor kring det digitala skifte, vars mitt vi redan befinner oss i, och hur denna förändrar tillgången till vårt förflutna och nuet. Med skift som övergripande tema intresserar sig utställningen för övergångsperioder i vilka nya tekniker inom jordbruk, industri och hantverk omformat våra samhällen.

Medverkande konstnärer

Cora Jongsma (Nederländerna) använder textilmaterialet filt för att undersöka hur marken formas och kultiveras av människan. Under utställningen Skift Äskhult kan du ta del av hennes ”feltscape” som kan läsas som en materiell minneskarta över den historiska relationer mellan människan och jorden. Denna analys av landskapet blir en startpunkt för ett samtal om hur marken kan vårdas i framtiden.

Kristina Müntzing (Sverige) använder sig av konsthantverk för att visualisera radikala, politiska rörelser. Genom att fläta samman bilder till hybrida skulpturer och bildvävar länkar hon skilda tider och geografier med varandra.

Konstnärs-duon Klára Petra Szabó & Tamás Szvet (Ungern) fascineras av berättelser från Äskhults historia. Med hjälp av virtual reality-teknik skapade de ett verk av dessa berättelser.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.