Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Om de vaknade

Jesper Thour har under sitt residens skapat en installation som består av ett fyrtiotal skulpturala målningar som med skogen som kuliss låter nya väsen, djur och karaktärer möta oss längst med en naturstig i parken intill slottet.

Jesper Thours måleri har förflyttat sig ut i skogen där naturen och träden utgör bakgrund till en fabelliknande scenografi. I myllrande scener skapas associativa berättelser som väcker naturens väsen till liv. Måleriet är lekfullt och påminner om barnteckningar, men bär samtidigt på en ruvande svärta. Vilka varelser gömmer sig bland träden och under jorden? Vilka blickar betraktar oss från skogens gömslen?  

Skogen har alltid intresserat Thour. Under långa vandringar har han gått vilse och hittat tillbaka. Lockats in bakom buskar, stenar och krön på samma sätt som rået och andra väsen lurat in jägare och barn i skogen och lett dem vilse.  

I en installation som består av ett fyrtiotal skulpturala målningar låter Jesper Thour nya berättelser och verkligheter ta form. Vilket liv lever jättarna och trollen idag? Hur leker bortbytingarna med hamnskiftarna? Varför lämnade vi dem och skogen? Och vad hände med dem? Genom att ge de gamla sägnernas varelser och väsen nytt liv undersöker Thour vårt förhållande till skogen, då och nu, och vad som händer om vi låter leken, fantasin och vilsenheten leda oss närmare naturen igen. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.