Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Ylva Snöfrid

Av

Ylva Snöfrid

Konstnären Ylva Snöfrid genomför en performance på Mjellby konstmuseum 28 september

I samband med att Drömmar och syner vid havet visas på Mjellby konstmuseum och utspridda platser i Halmstad, har Art Inside Out bjudit in ytterligare konstnärer och curatorer till en programserie som utforskar surrealismens arv och bärande idéer. I samtal, performance och deltagardrivna verk intar de Mjellby konstmuseum på sätt som tillåter krockar, nya perspektiv, relationer och möten att uppstå.

Ylva Snöfrid är baserad i Stockholm, Sverige. Tidigare levde Ylva i vad som verkade vara den verkliga världen, medan Snöfrid levde bakom speglarna, i den så kallade spegelvärlden, (en värld som ofta beskrivs som mindre än verklig). Snöfrid har funnits där sedan Ylvas barndom och agerat som hennes spegeltvilling. Senare blev hon en del av Ylvas ‘konst’ (‘konst’ enligt vad ‘konstnärer’ gör).

Under många år förde Ylva Snöfrid till världen genom ritualer och ceremonier, genom föremål och publikationer, igen och igen och igen… Tills de slutligen smälte samman till en – Ylva Snöfrid. Detta hände 2017, genom en 8 timmar lång ritual, ”Ylva och Snöfrids Transmutation Ritual with Mirrored Spring, Snöfrid et les contre espaces, the Oracle and Tondo”, i ”Retour sur Mulholland Drive”, kuraterad av Nicolas Bourriaud.

Bild: Codex Cosmos et Vanitas, page 1075, Ylva Snöfrid 2023, teckningen är beskuren

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.