Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Linnea Hansander

I samband med att Drömmar och syner vid havet visas på Mjellby konstmuseum och utspridda platser i Halmstad, har Art Inside Out bjudit in ytterligare konstnärer och curatorer till en programserie som utforskar surrealismens arv och bärande idéer. I samtal, performance och deltagardrivna verk intar de Mjellby konstmuseum på sätt som tillåter krockar, nya perspektiv, relationer och möten att uppstå.

Linnea Hansander arbetar framförallt med deltagarbaserade rumsliga installationer där hon använder bl.a. textil scenografi, dockteater, video och karaoke. Hon är intresserad av dialogen mellan den yttre och inre världen, och upplevelsen av att vara i fantasi, lek eller dröm.

Tematiskt återkommer känslor och fenomen relaterade till tidens gång, såsom döden, sorg, glömska, längtan och ånger. Hansander arbetar gärna med inslag av underhållning och populärkulturella element sammanflätat med en mörk allvarlig underton. Hon blandar gärna in metoder som används för att hantera livets frågor och förluster, t.ex. fester, tv, psykologiska teorier, religion och mytologi.  

21 september på Mjellby konstmuseum ordnar Linnea Hansander en två timmar lång karaokekväll med bara en låt på menyn, tillgänglig i tre hastigheter.

Foto: Barthelemy Garcia

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.