Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Klara Andersson/Fågelle

I samband med att Drömmar och syner vid havet visas på Mjellby konstmuseum och utspridda platser i Halmstad, har Art Inside Out bjudit in ytterligare konstnärer och curatorer till en programserie som utforskar surrealismens arv och bärande idéer. I samtal, performance och deltagardrivna verk intar de Mjellby konstmuseum på sätt som tillåter krockar, nya perspektiv, relationer och möten att uppstå.

Klara Andersson är ljudkonstnär och musiker uppvuxen i Sennan utanför Halmstad. Hon arbetar med frågor som rör identitet, värde och makt. Text, ljud och den performativa närvaron har blivit de verktyg hon använder för att gränslöst flytta sig mellan olika konstformer och sammanhang.

Genom performanceverk, installationer och hörspel undersöker hon outforskade digitala material och mänskliga berättelser som arkeologiska artefakter från sin generation; chattkonversationer, webbkameravideor, glömda hemsidor som alla bär på information om vår samtid.

Under namnet Fågelle gör hon musik som är en vild kollision av det lyriskt vackra och det gränslöst råa, där sprudlande ljudlandskap möter poesi på svenska. Hennes röst sliter genom musiken och blir en gravitationspunkt varifrån berättelser växer om existentiell ångest och upplevelser av att vara kvinna.

Fågelle framträder på Mjellby konstmuseum 16 november.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.