Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Henna-Riikka Halonen (Helsingfors, Finland) arbetar med film, performance, teckning, text och installation som får oss att föreställa oss och uppleva världen på nytt.

”Jag är intresserad av egenomsorg som en radikal handling och jag har under residenset blivit mer egensinnig och självmedveten som utgångspunkt för att skapa nya roller utanför de vi är vana vid och nya sätt att vara på. Jag reflekterar utifrån min roll som konstnär; vad förväntas av oss och vad bidrar vi med till samhället som helhet, hur rör vi oss framåt och vad gör vi nu? Att finna nya sätt att agera på kan ses som en integrerad del av egenomsorgen, som ett sätt att vägra kategoriseringar och som ett sätt att utmana sig själv. Under residenset har jag också upptäckt betydelsen av lek. Att leka är ett intressant sätt att överskrida kategoriseringar och utmana gränser, om de så är individuella, samhälleliga eller språkliga”.

Halonen, f. 1975, har en Master i fri konst från Goldsmiths i London och är doktorand i fri konst vid Bildkonstakademin i Helsingfors.

Verk

Konstverk

Fest! - Uppslukande performance

Henna-Riikka Halonen

Film - Konstnärsporträtt

Henna-Riikkas process

Henna-Riikka Halonen

Konstverk

Karaktären är förlorad

Henna-Riikka Halonen

Text - Konversation

Friktion

Henna-Riikka Halonen

Upptäck mer

Crystal Z Campbell

Egenomsorg och arvet efter kurorten

Eleni Kamma

Egenomsorg och arvet efter kurorten

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.