Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

baucircus är ett nätverk av arkitekter och socialt inriktade hantverkare som driver en nomadisk arbetsstation över världen. De utgår från en gemensam övertygelse och ett uppdrag att ta sig an och genomföra deltagande projekt genom hantverkets förenande kraft. När arbetet är i gång blir deras verkstad en slags cirkus, med en inbjudan till omgivande aktörer att bli en tänkande och samproducerande del av en öppen process. Frida och Cle är grundarna till baucircus, och är båda baserade i Berlin. De förenar sina färdigheter inom konsthantverk, design och arkitektur.

Frida är planarkitekt till yrket, och konsthantverkare i hjärtat. Fram till nyligen har hon undervisat i stadsplanering med fokus på inkluderande och socialt tillämpande arkitekturmetoder. För närvarande fördjupar hon sina kunskaper inom metallformgivning.

Cle är snickare, som via arkitekturstudier upptäckte att han hellre vill hålla sig till att arbeta med trä. I baucircus kan han tillämpa sina färdigheter som hantverkare och planarkitekt inom samma projekt – en arbetsmetod som han beskriver som ‘tillämpad urbanism’.

Vid baucircus andra besök på Sloalyckan och i Falkenberg fick Frida sällskap fick Frida sällskap av filmaren Maria Votti.

Verk

Film - Om residenset

En allmän designbyrå?

baucircus

Dokumentation

Aktion vid Gruebäcken

baucircus

Dokumentation

Intensivt och utmanande

baucircus

Text - Reflektion

Ett "överblivet" utrymme

baucircus

Konstverk

baucircus

baucircus

Upptäck mer

Onkar Kular & Henric Benesch

Den allmänna designbyrån - Falkenbergs kommun

Lekkontoret

Den allmänna designbyrån - Falkenbergs kommun

Katja Pettersson

Störningar i utopin, kvarglömda platser - Falkenbergs kommun

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.