Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Sara Parkman i Tjolöholms slottskyrka

17:00 - 19:00, Slottskyrkan vid Tjolöholm slott, Kungsbacka

Art Inside Outs sommarutställning ”Glömda världar” avslutas med en konsert med hyllade musikern Sara Parkman.

Violinisten, sångaren och kompositören Sara Parkman har ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum; ett slags högstämd andlig pop – mystisk, mäktig och maximalistisk. Folkmusik blandas med synthar, vallåtar från fäbodar med tusen år gammal religiös musik. Låttexterna har litterära referenser och är inspirerade av bland andra den norska gruppen Wardrunas musik utifrån fornnordisk kultur och mytologi, tonsättaren och mystikern Hildegard av Bingen som levde på 1100-talet och Elin Wägner som försvarade livet och freden och såg som människans uppgift att försöka vara en skapande kraft när världen brinner.

Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris, utsetts till årets bästa liveakt på Manifestgalan och till Årets folkmusik på Grammisgalan.

I samarbete med Musik Hallandia bjuder Art Inside Out in till en intim spelning i Tjolöholms slottskyrka med Sara Parkman, i sällskap av Hampus Norén och Tuva Syvertsen, sångerska i norska bandet Valkyrien Allstars. Det blir en kväll att minnas – om gudomliga uppenbarelser, uråldrig folktro, döden och den eviga kärleken!

Varmt välkomna!

 

Foto: Märta Thisner

Mer information

13:00–15:00 Finissagevisningar med medverkande konstnärer i utställningen “Glömda världar”

17:00–19:00 Konsert med Sara Parkman

 

 

När: 24 augusti kl 17:00 – 19:00 

Var: Slottskyrkan vid Tjolöholm slott, Kungsbacka

SLUTSÅLT

Med bil: Tjolöholms Slott ligger ca 4 mil söder om Göteborg. Från E6/E20 väljer du avfart 58, Fjärås/Tjolöholm. Följ därefter skyltning.

Med buss: Om du åker kollektivt väljer du pendeltåg från Göteborg till Kungsbacka, därefter buss 732 mot Frillesås. Från hållplatsen Torpa Smedja är det ca 3,5 kilometers promenad. Klicka här för tidtabell.

GPS
N 57 23.903
Ö 12 6.188

Tjolöholms restaurang Storstugan håller öppet till kl.17:00 dagen till ära

Begränsad tillgänglighet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.