Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Klubb rörelse: Kritisk turist som Mary Wollstonecraft

16/11/2022 18:00 - 20:00, Hallands konstmuseum, Halmstad

Marit Kapla, författare (”Osebol”, Augustpriset 2019), gör en uppläsning av texten ”Kritisk turist som Mary Wollstonecraft”, ackompanjerad av pianisten Anders Teglund. Texten skrevs efter en nio dagar lång vandring genom det halländska landskapet mellan Kungsbacka och Halmstad sommaren 2021, i samband med Art Inside Outs residens ”Andra koreografier, nya rum – utifrån begreppet kritisk turism”.

I texten vandrar Marit Kapla genom Halland med förhöjd känslighet, så som Mary Wollstonecraft reste genom Skandinavien inklusive Halland år 1795. Landskapet föder tankar som får flöda fritt i texten:

”Regnet lättar äntligen. Fast jag inte är atletisk eller ens särskilt vältränad har jag klarat att hoppa med fullpackad ryggsäck mellan tuvor omflutna av strömmande vatten. Kanske är jag bara trött och ensam men jag blir gråtmild av tacksamhet. Jag tänker på Mary Wollstonecraft som dog när hon var 38 år. Jag tänker på alla andra som varit sjuka och dött. Alla som varit sjuka och blivit friska. Alla som fortfarande är sjuka. Jag tänker på en gammal skolkamrat vars begravning jag var på i somras. Det var hjärtat. Mitt hjärta slår fortfarande, i bröstet, i Halland.”

– – – – – – – –

Klubb rörelse är en oväntad kulturupplevelse, där du även kan njuta av mat, dryck och avslappnat häng. Kanske är det dans som möter film eller musik som krockar med bild under fantasifulla former? Kom till Hallands Konstmuseum och upplev något annat än det du förväntar dig. Kom till Klubb rörelse!

Programserien är ett samarbete mellan Kultur i Halland – Film, Rum för Dans, Litteratur, Musik Hallandia och Art Inside Out samt Konst i Halland och Hallands Konstmuseum.

Bild: Cato Lein, Mikael Göthagen

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.