Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Lekkontoret

19 september – 3 december 2023

Som en del av residenset Den allmänna designbyrån skapade designstudion Lekkontoret tillsammans med en grupp barn en öppen verktygsbod på Rian designmuseum där besökare, barn och unga bjöds in att experimentera och skapa ny design för utformningen av våra gemensamma offentliga miljöer.

Under ledning av designstudion Lekkontoret och tillsammans med en grupp unga från Falkenberg förvandlades Rian designmuseums projektrum till en lekdriven, nyfiken och medskapande miljö som kulminerade under höstlovet. Tänk om vi skapar förutsättningar för barn och unga att som kompetenta och engagerade medborgare och formgivare bidra till gestaltningen av det allmänna? Ett svar på den frågan gav Lekkontoret när de utvecklade praktiska verktyg som inte bara analyserar, och reflekterar över offentliga platser utan också föreslår aktiv förändring.

Efter några inledande arbetsmöten slog kontoret i september upp dörrarna till en verktygsbod som de fyllt med kluriga redskap för att både undersöka och utforma offentliga miljöer. Utställningen producerades i samarbete med Rian designmuseum och höll öppet under hela hösten.

Lekkontoret var inbjudna till Falkenberg och residenset Den allmänna designbyrån som samlade konstnärer, forskare och formgivare för att tillsammans med invånare och platser i kommunen experimentera med hur medskapande och spekulativ design kan stimulera oss att tänka om kring designens betydelse för våra gemensamma gestaltade livsmiljöer.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.