Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

AIO / Finis Terrae / Cneai= / Anda&Fala

Art Inside Out arbetar just nu med etableringen av ett internationellt samarbete med residensverksamheten Finis Terrae i Frankrike, konstcentret Cneai= i Paris och residens- och biennal organisationen Anda & Fala på Azorerna i Portugal, där konst och forskning möts i frågor om ekologisk läskunnighet, hållbarhet och klimat.

Art Inside Out planerar och utvecklar just nu förutsättningar för ett flerårigt internationellt samarbetsprojekt med residensverksamheten Finis Terrae i Frankrike, konstcentret cneai= och residens- och biennal organisationen Anda & Fala som verkar på ögruppen Azorerna i Portugal. Samarbetet utgör också en del av nätverksprojektet Resonances som Iaspis, Konstnärsnämnden tillsammans med Franska Institutet och Svenska Ambassaden i Paris initierat för att stärka utbyte och samarbete mellan svenska och franska kulturinstitutioner.   

Samarbetet med titeln Mellan regnen bygger på ett gemensamt utbyte kring residens, konstnärliga nyproduktioner och utställningar i respektive land (Sverige, Frankrike och Portugal). Fokus riktas på hur konst och kultur i direktkontakt med aktuell vetenskaplig forskning kan bidra med kunskap och perspektiv kring klimatkrisen och i frågor om ekologi, hållbarhet och människans samspel med naturen. Målet är att generera en gemensam EU-ansökan till Creative Europe i vilken Art Inside Out är medsökande part för ett fyraårigt samarbetsprojekt. 

I november träffades verksamheterna för intensiva planeringsdagar hemma hos konstnär Caroline Mårtensson och formgivare Patrik Bengtsson som skapat ett naturhus i byn Steninge utanför Halmstad, och som medverkade i samtalen kring projektets utformning.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.