Emanuel Cederqvist
Fotografen Emanuel Cederqvist skapar under våren 2025 plastspecifika fotografiska verk för utställningen I vågsvallet som öppnar den 14 juni.
Emanuel Cederqvist är fotograf med ett intresse för hur vi tolkar och läser landskapets former i ljuset av våra egna minnen, erfarenheter och genom vårt gemensamma kulturella arv. Det går att beskriva hans arbetsmetod som en form av visuell arkeologi där perception och fotografi får agera verktyg för undersökandet. För Cederqvist finns det en intressant koppling mellan platsen och fotografiet, där spåren av mänsklig närvaro berättar om tid på samma sätt som det fotografiska mediet.
I arbetet kring Världsarvet Grimeton Radiostation och verken till utställningen I vågsvallet närmar sig Cederqvist platsen utifrån en nyfikenhet om vad den kommunicerar till oss i nutid. Även om radiokommunikation är flyktig finns det bestående spår och berättelser av människor som bott och arbetat vid själva platsen Grimeton sen urminnes tider.
Emanuel Cederqvist är utbildad vid HDK-Valand, Göteborgs Universitet, där han tog sin masterexamen i fotografi 2018. År 2014 publicerade han sin första fotobok, Det som blir kvar (Blackbook Publications). Sedan dess har han publicerat flera titlar och deltagit i utställningar både i Sverige och internationellt.
Porträttfoto: Linda Bergman
Övriga bilder: Emanuel Cederqvist tidigare arbeten, Paler Ash Back och Känningen
/https%3A%2F%2Fartinsideout.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FEmanuel-C_foto-Linda-Bergman.jpg)
/https%3A%2F%2Fartinsideout.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fpaler-ash-back.jpg)
/https%3A%2F%2Fartinsideout.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2F01_Kanningen_-foto-E-Cederqvist.jpg)