Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Bass Cultures, How Low Can You Go!

Tillsammans med lokala och nationella samarbetspartners skapade Onkar Kular och Henric Benesch ett tvådagarsprogram fyllt med konstnärliga interventioner, samtal och bastungmusik. Arrangemanget Bass Cultures: How low can you go! rörde sig i spåren av bas- och soundsystemkultur och lyfte dess kreativitet, rumsliga och sociala gemenskap, motkraft, historia och samtida betydelse.

Att konstruera soundsystem har varit ett viktigt inslag i utvecklingen av baskultur och för utvecklingen av vitt skilda musikgenrer, från Reggae, Dub och Roots till Hip-Hop, Techno, Jungle till många fler. I programmet medverkar musiker, DJ:s och kreativa arrangörer som på sina egna sätt bidragit till och haft bärande roller i baskulturens framväxt, genom att organisera och bygga soundsystem, arrangera undergroundmusik och klubbar, i och bortom Sverige.

Under två dagar fokuserade eventet, via filmvisningar, workshops, samtal och DJ-spelningar, på bas- och soundsystemkultur, dess kreativitet, historia och samtida relevans.

Se kalenderpost för mer information och program för evenemanget.

 

***

MEDVERKANDE

Deng Deng HiFi är ett soundsystem och skivbolag från Malmö, grundat 2005 av Dan I Locks, Jr Roots och Chris Michael. Drivna av kärleken till rootsmusik har de arrangerat soundsystemspelningar i och runtom Malmö, samtidigt har de stöttat och introducerat internationella såväl som svenska soundsystemarrangörer, producenter och artister.

Anna Gavanas är socialantropolog med fokus på dansmusikkultur, arbetsliv, migration och familjepolitik. Hon har publicerat ett antal intervju- och arkivbaserade studier om den svenska elektroniska dansmusikscenen med fokus på teknikskiften, genus- och kulturpolitik. Gavanas har även arbetat som DJ och producent sedan 1990-talet.

Eric Magassa bor och arbetar i Göteborg. Han är en multidisciplinär konstnär som kombinerar mixed-media collage, måleri och fotografi. Han utforskar frågor om identitet, dess medierande karaktär och koppling till minnen och platser. De senaste utställningarna inkluderar Flight på Malmö Konsthall (2023) Marres House for Contemporary Culture, Maastricht  (2021); Göteborgs internationella biennal för samtidskonst GIBCA (2019); Valongo Festival, Santos, Brasilien (2019); Alingsås Konsthall

Papa Dee är sångare, rappare och dancehallmusiker. Han var medlem i NYC-gruppen, Brooklyn Funk Essentials och bandet Stonefunkers. Under åren har han släppt ett flertal album, inklusive soloutsläpp. Han har också varit verksam som DJ, radioprogramledare och är en tongivande person för den svenska basmusikscenen.

Paula Cardozo (Paula Maxa), från Göteborg, började DJ:a 2008 och engagerade sig snabbt i undergroundscenen – där hon både spelade och arrangerade klubbar. Hon håller även workshops för ungdomar. Som lärare använder Paula musik för att prata om historia och samhälle och om hur dessa hänger ihop. Paula älskar att dansa och göra oväsen.

Struck är djupt rotad i Göteborgs och Sveriges musikaliska underground. Via hiphop, acid house, acid jazz, hardcore, och indiepop och upptäckte han jungle 1994. Som medlem i Laymin Soundsystem har han sedan 1995 spelat jungle, drum & bass, techno och dub på otalig undergroundfester och klubbar, under alias och i olika konstellationer, alltid med ett djupt intresse för musiken och feststämningen. Struck är i högst grad fortfarande aktiv som DJ, marknadsförare och organisatör.
Evenemanget arrangerades av ”Right to design”, en praktikbaserad plattform som drivs av Onkar Kular och Henric Benesch, och är producerat inom deras residens hos Art Inside Out. Bass cultures genomfördes i samarbete med Falkenbergs teater, Smedjan och Falkenbergs kommun.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.