Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Playing for the Microbes in Viskan

23/10/2022 16:00, Byaregårdens brygghus, Varberg

Efter att under hösten framgångsrikt utforskat bioremediering av Viskans sediment och å-brink, bjuder Kruno Jošt nu in dig till den kanot i vilken han spenderat stora delar av sin tid i Varberg. ”Playing for the Microbes” är en unik och personlig spelning och upplevelse som sker under en intim kanottur på Viskan.
Kanotturerna utgår från Byaregårdens brygghus och avgår varje kvart med start kl. 10 och med sista avgång kl 13. Varje tur rymmer 1 person. Meddela gärna i samband med anmälan vilket klockslag som passar. Om det önskade passet redan är bokat återkommer vi med förlag på andra lediga pass. Anmälan görs till davor.abazovic@regionhalland.se
Boka din tur: 10:00–10:30 | 10:30–11:00 | 11:00–11:30 | 11.30–12.00 | 12:30–13:00 | 13:00–13:30
Under de senaste decennierna har allt större mängder kväve och fosfor applicerats i jorden, vilket gjort att växter förlitar sig allt mindre på mikrober för att tillgängliggöra dessa näringsämnen. Detta har lett till en reducering av mikrobiella bidrag av kväve och fosfor i många jordbruksmiljöer. Men via nederbörd leds kväve och fosfor till floderna – från leder kemiska produkter och från dränering av jordbruksmark. Med över 100 miljoner mikrober per gram jord finns det mycket slumrande naturlig potential att dra nytta av om vi med ljud kan uppmuntra mikroberna att arbeta hårdare.
Kruno Jošt bjuder nu in till en personlig, konstnärlig och intim biosaneringsexkursion, där han spelar musik för mikrober för att stimulera deras tillväxt i Viskan och på samma gång stärka dess ekosystem och motståndskraft. Du är inbjuden att boka en privat kanottur där du under 15 minuter bjuds in att delta i Kruno Jošts konstnärliga försök att biosanera floden.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.