Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Vernissage: Glömda världar

13:00 - 16:00, Tjolöholm, Kungsbacka

Varmt välkommen till vernissage för utställningen ”Glömda världar”!

Art Inside Outs stora sommarutställning öppnar på Tjolöholms slott med invigningstal, performance och konstnärspresentationer.

Under våren har fem internationellt uppmärksammade konstnärer; Tilda Lovell, Karin Drake, Jesper Thour, Kayo Mpoyi och Ann Eringstam deltagit i ett konstnärligt residens på Tjolöholms slott. I möte med platsen har de skapat nya konstverk som under sommaren visas i och omkring slottet. Utställningen Glömda världar hämtar sin inspiration från Hallands rika mylla av sägner och skrönor om det övernaturliga och underjordiska, såväl som från de historiska kopplingar till nordisk och keltisk folklore som avspeglas både i den svindlande naturen som omger slottet och inne i själva slottsmiljön. I fotografi, måleri, skulptur, ljud, videoprojektioner och AR-verk återförtrollar konstnärerna Tjolöholm genom nya gestaltningar av verkligheten i gränslandet mellan det vardagliga och det fantastiska, myt och verklighet, dåtid och nutid.

Utställningen – som är öppen redan från kl. 11:00 – invigs kl. 13.00 och följs av det nyproducerade performanceverket ”Besatta lekar och jag leker besatt” med konstnären Klara Ström. Därefter blir det en rundvandring i utställningen tillsammans med de medverkande konstnärer.

Tid: kl.13:00–16:00

Plats: Invigning utanför entrén till Tjolöholms slott följt av konstvandring inne i slottet, i närliggande skogen, Galleri Loftet och arbetarbyn.

En vernissagebuss avgår från Götaplatsen i Göteborg mot Tjolöholm kl.11:45, med returen kl.17:00. Resan är kostnadsfri med ett begränsat antal platser. Bussen är nu fullbokad.

Mellan kl. 12:00–15:00 kan du ta del av en skapande workshop för familjer ute i slottsparken där gamla böcker och sagor inspirerar till nya bilder och berättelser. Skapa med målarfärg och material som kan hittas i naturen. Drop-in.

*Besökare till konstnärspresentationen med Tilda Lovell och Karin Drake går in gratis på slottet under visningen av verket.

Mer information

Vernissageinvigning och performance med konstnären Klara Ström:

13:00 | Invigning med Art Inside Outs konstnärliga ledare Stina Edblom och producent Davor Abazovic samt Hanna Schölander, ordförande Kulturnämnden, Region Halland och Maria Gathendal, vice ordförande Kulturnämnden, Kungsbacka kommun.

13.30 | Performance av verket “Besatta lekar och jag leker besatt” med konstnären Klara Ström

Visning av utställningen med presentationer av konstnärerna:

14.00 | Tilda Lovell och Karin Drake, visning av utställningen inne på Tjolöholms slott*

14.30 | Skogspromenad: Jesper Thour, visning av utställningen i skogen intill slottet

15:00 | Ann Eringstam, visning av utställningen på Galleri Loftet

15.30 | Kayo Mpoyi, visning av utställningen längst med Fru Dicksons kyrkstig

När: 16 juni kl 13:00 – 16:00

Var: Tjolöholm slott, Kungsbacka

Observera att själva utställningen går att besöka redan från kl.11:00

Med bil: Tjolöholms Slott ligger ca 4 mil söder om Göteborg. Från E6/E20 väljer du avfart 58, Fjärås/Tjolöholm. Följ därefter skyltning.

Med buss: Om du åker kollektivt väljer du pendeltåg från Göteborg till Kungsbacka, därefter buss 732 mot Frillesås. Från hållplatsen Torpa Smedja är det ca 3,5 kilometers promenad. Klicka här för tidtabell.

GPS
N 57 23.903
Ö 12 6.188

Begränsad tillgänglighet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.