Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

AIO Salong: Tänk om… en 1% -regel för offentlig design

17:30 - 20:00, Rian designmuseum, Falkenberg

AIO Salong med Henric Benesch och Onkar Kular, verksamma vid HDK-Valand, Göteborgs universitet, och konstnären Adam James.

Kvällen inleds med en LARP (Live Action Roll Play), en workshop iscensatt av konstnären Adam James. Uppgiften blir att föreställa oss Rian som en ny form av offentlig resurs, ett allmänt designkontor.

”Du har bjudits in för att under två år arbeta för det allmänna designkontoret. Som svensk medborgare uppmanas du att ägna 20% av din arbetsvecka år designkontoret och de återstående 80 till ditt ordinarie arbete. Din lön kommer att vara densamma som motsvarande offentliga tjänsteperson.”

I workshopen förändrar vi tillsammans byggnaden Rian, från att visa design och konsthantverk, till att tjäna en ny offentlig funktion. I tre korta scenarier bjuds deltagarna in att spela fiktiva roller, som medlemmar av allmänheten och/ eller offentliganställda. Vilken roll ska det allmänna designkontoret fylla, vilka aktiviteter ska det rymma och hur ska vi som jobbar där utnyttja vår individuella och gemensamma erfarenheter till att forma dess innehåll?

Workshopen följs av ett reflekterande samtal mellan Henric Benesch och Onkar Kular, med utgångspunkt i texten ”Tänk om … en 1% -regel för offentlig design”, publicerad i AIO Journal #10, om behovet av nya förhållningssätt till de offentliga rummen där designprofessionen och allmänheten tillåts samverka för att tillsammans skapa framtidens livsmiljöer.

***

Salongen är ett samarrangemang mellan Rian och Art Inside Out och ingår i en serie om tre under pågående residens. Samtalet hållas på engelska.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.