Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

AIO salong med Pia Rönicke och Jan Carleklev + INES och Drawing session med Ann Rosén

21/10/2022 17:00-20:00, Teckningsmuseet, Laholm

Som avslut på sin vistelse i Laholm och arbetet med residenset ”Mellan regnen” bjuder Pia Rönicke och Jan Carleklev in till en eftermiddag och kväll med samtal och ljud- och videokonstverk. Kvällen innehåller också liveelektronik med Ann Rosén.
17-18 Samtal med Pia Rönicke med avstamp från utdrag ur hennes arbete med ”Lyttekoret”, i Teckningsmuseets ateljé
18-19 Drawing Sesssion med Ann Rosén, i Teckningsmuseets foajé
19-19:30 Mingel med snälla bubblor på Laholms teater
19.30-20 ”Lyssna till jorden och sjung för sanden” med Jan Carleklev på Laholms teater
———–
Pia Rönicke: Floden breder sig / Lyttekoret
Under två månader har lyssningskören träffats längs Lagan. Det är en löst sammansatt grupp människor, men som alla intresserar sig för naturvärden och de element som de förbinder. De kommer från olika yrkesroller och positioner: planekolog, konstnär, politiker, landskapsarkitekt, lärare, aktivist, ingenjör, författare, biolog, forskare mm. Gruppen bildades för att utforska hur planering (vår tillgång till naturvärden) kan överskrida redan avgränsade professionella kategorier eller domän för att istället tänka i perspektiv som förgrenar sig. När de först träffades möttes de av ett par frågor: Hur känner ån sin egen bredd? Kan ni föreställa er Lagan om 100 år? Om ni kom hit som ett ”främmande” kollektiv, hur skulle ni då uppehålla er här?
Inom residenset har Pia Rönicke arbetat med den här gruppen av människor och deras samtal och lyssningsövningar har hon tecknat ned i en spekulativ dagbok som på sikt kan komma att återuppstå som en Lyssningskör, Lyttekoret. Det är ännu inte ett färdigt verk. Under kvällen kommer vi att samtala om det arbete Pia Rönicke genomfört tillsammans med Lagan i Laholm och titta på utdrag ur den dokumentation hon samlat på sig under loppet av sin tid här. Tillsammans med Caroline Mårtensson (konstnär), Gerard Harries (författare), Linda Sivertsson (byggnadsingenjör) och Sara Bauer (landskapsarkitekt) kommer hon också att framföra ett utdrag ur ”Lytterkoret”.
”Lytning.
Hvad er lytning egentlig? Hvordan lytter vi, og med hvilke apparater? Har lytning kun noget med ører at gøre, eller lytter vi igennem alle sanserne, i gennem sproget, i gennem der hvor vi opholder os, det sted, de kulturer. Hvordan lytter vi sammen? Som i et kor?
Vi mødes til fælles lytning, for at høre mere, for a bryde grænserne. Vi lytter hver for sig, i stilhed, for at dele på kryds af disipliner.
Lytning er snublende, tyst, overrumplende.”
Ann Rosén: Drawing Sessions
Ann Rosén framträder på Teckningsmuseet med unika grafiska teckningar, som skapas live framför publiken. Teckningarna och pennorna är kopplade till elektronik där pennan är instrumentet. Ögonblickligen skapar hon ljud och musik genom att rita på papperet. Liveteckningarna filmas och projekteras på duk för att förstärka upplevelsen för publiken.
Konserten arrangeras i samarbete mellan Musik Hallandia, Teckningsmuseet, Art Inside Out och LJ Records.
Jan Carleklev: lyssna till jorden och sjung för sanden – första satsen
Ett ljud- och videokonstverk som belyser människans syn på sig själv som ståendes lite vid sidan om, snett ovanför
alla naturliga system.
Jan Carleklev har spenderat större delen av sin tid i residenset Mellan regnen ute vid Hökafältet. I sanden och i närkontakt med mötet mellan hav, å, naturreservat och motorväg. Här har han lyssnat, experimenterat och vandrat, ofta med sällskap av sina grannar och inbjudna experter. För sin avslutande ljud- och videoinstallation sammanför han sina observationer och experiment till en ljudande upplevelse på Laholms teater.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.