Art Inside Out
Nuvarande språksv
en

Konstfinal

12:00 - 17:00, Hooken i Varbergs hamnn

Kom och se resultatet av konstnärernas arbete och delta i vårt knytkalas. Ta gärna med mat och dryck!

Konstfinalen inleds med ett knytkalas för Varbergsbor och alla andra som vill vara med. Därefter finns möjlighet att möta konstnärerna som bjuder in till ett öppet samtal om hur konst och kultur kan ha en plats i utvecklingen av ett nytt stadskvarter.

Kvällen fortsätter med Carpet Ride Music & Art 2016.

Medverkande: Sebastian Dahlqvist – relationell konst, Karin Auran Frankenstein – konsthantverkare/konstnär, Gustav Hellberg – installationskonstnär, Matilda Ruta – bildberättare, Karina Sarkissova – koreograf och Åsa Stjerna – ljudkonstnär.

Konstnärerna har arbetat tillsammans i tre veckor med att generera dialoger, idéer och synliggöra utmaningar och möjliga lösningar för Varbergs stadsutveckling och stadsdelen Västerport. Skapandet har skett på olika platser med aktiviteter som invånare kunnat delta i.

Residenset Kulturens roll i stadsutvecklingen pågår 9–29 maj och är det första för Art Inside Out, Hallands nya institution för konstnärlig residensverksamhet. Art Inside Out drivs av de sex kommunerna i regionen och Region Halland. Residens betyder att kulturskapare bjuds in att arbeta i Halland under en period, med i form av exempelvis boende, arbetslokaler och finansiering.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.