Art Inside Out

Mixed Minds 2018 – änglar & dämoner

Döden, dysfunktionella familjer, speglar, änglar och dämoner – Bergman kämpade liksom många konstnärer med de stora existentiella frågorna. Rädsla, ångest, neuroser och skräck kallade han själv för ”sina dämoner”, stavat just så. Många menar att Bergmans filmer mer än något annat skapat och spridit bilden av en sorts svensk mentalitet över världen.  Filmen var Bergmans värld och teatern och musiken utgjorde hans universum, efter sig har han lämnat ett arv som är svårt att stå oberörd inför.

Med utgångspunkt i Bergmanveckans firande av Bergman 100 år vill vi bjuda in dig som är kvinnlig konstnär inom olika konstfält till en Mixed Mind-workshop som huvudsakligen tar plats på magiska Fårö. Du behöver inte vara Bergmankännare eller Bergmanälskare för att delta, i stället sätts personliga tolkningar, motstånd och vår samtid i fokus.

I Mixed Minds vill vi testa nya metoder för konstartsövergripande arbete där flexibilitet och interaktivitet mellan olika uttryck uppmuntras. Vi vill puffa kreatörerna ett steg vidare. Ta intryck av natur, varandra och ovan nämnda filmregissör för att skapa nya uttryck bortom det konventionella.

Mixed Minds 2018 är en process där en längre workshop under Bergmanveckan står i centrum. Processen pågår mellan april och november 2018 och där du och två andra av deltagarna tillsammans får utforska och utveckla nya rum för uttryck. Under våren börjar vi ringa in tematik, på Bergmanveckan vecka 26 samlas intryck från olika besök och arrangemang, ljud, bilder och rörligt material som sedan bearbetas under hösten tillsammans med processledare.

2018 genomförs Mixed Minds [av Kultur i Väst] i samarbete med Art Inside Out, Region Hallands institution för konstnärliga residens. För frågor och information kontakta verksamhetsledaren Petra Johansson via email: petra.johansson@regionhalland.se eller telefon: 0729-867230

Program

April: Presentationer av deltagare samt evenemang, Göteborg
Maj: Gruppindelning samt evenemang kopplat till tematiken, Göteborg
Juni: Teknikgenomgång, kamera, mikrofoner med mera, Göteborg
25 juni–1 juli: Workshop under Bergmanveckan, Fårö, Gotland
September: Arbete med processledare,
November: Work in progress, offentligt samtal/visning, Göteborg

Vem kan söka?

Konstnärer verksamma i Västra Götaland eller Halland, som identifierar sig som kvinnor. Du kan komma från vilket konstfält som helst, musik, bildkonst, film, dans, teater, arkitektur, performance, litteratur, cirkus, ljudkonst, arkitektur, design etcetera. Det viktigaste är att du är nyfiken på att utforska samarbeten med konstnärer inom andra konstfält, vill samverka med andra och har möjligheter att lägga tid och energi på processen. En förutsättning för din medverkan är att du deltar under träffarna och den längre workshopen vecka 26.  På Fårö delar alla rum samt är indelade i matlag för självhushållet. Besked om du har kommit med på workshopen kommer under vecka 10. Förtur ges till de som inte har deltagit i en Mixed minds workshop tidigare.

Detta ingår

Projektet står för deltagande i alla arrangemang, processledning, teknik, resa till Fårö, boende och mat.

Ansökan

Du ansöker via digitalt formulär som du hittar här (på Kultur i Västs webbplats). Sista ansökningsdag 2 mars.

Anmälan och ångerrätt

När din plats bekräftats är anmälan bindande, men du har 14 dagars ångerrätt från det att vi bekräftat din plats. Det betyder att du, utan att bli debiterad eventuella avgifter, inom 14 dagar har rätt att ångra din anmälan.
Om du ångrar din anmälan efter att ångerrätten passerat tar Kultur i Väst ut en administrativ avgift för kostnader som uppstår i samband med arrangemanget på 2 000 kronor. Detta gäller även för de arrangemang som inte har en deltagaravgift.

Denna information om Mixed Minds 2018 är hämtad från och finns även på Kultur i Västs webbplats. Med reservation för eventuella ändringar! Aktuell version finns på Kultur i Västs webbplats.