Peppe Bergström Hesselbom blir avdelningschef på Nationalmuseum

Kultur i Halland och Art Inside Out gratulerar Nationalmuseum till rekryteringen av Peppe Bergström Hesselbom! Nu blir en attraktiv tjänst ledig i Halland, som ger stora möjligheter att sätta avtryck på kulturkartan.

Peppe Bergström Hesselbom arbetar idag på Kultur i Halland som avdelningschef med verksamhetsansvar för den halländska residensinstitutionen Art Inside Out. Han har nu värvats av Nationalmuseum och blir där chef för publika avdelningen. Vi gratulerar vår duktiga medarbetare och Nationalmuseum till rekryteringen!

– Vi är stolta och glada för Peppes skull! Att vi får en kontaktperson med goda kunskaper om Halland på Nationalmuseum är värdefullt och en ingång för framtida samarbeten, säger Eva Nyhammar, förvaltningschef Kultur och skola, Region Halland.

Art Inside Out rekryterar en ny verksamhetsledare under hösten

Art Inside Out är Hallands institution för konstnärlig residensverksamhet, som drivs av de halländska kommunerna och Region Halland tillsammans sedan 1 januari 2016. Konstnärer verksamma i alla konstformer och genrer bjuds in att arbeta i residens på plats i Halland. Möten uppstår mellan invånare, publik, kulturskapare och platser. Avdelningschefen spelar en viktig roll för samverkan mellan regionen och kommunerna, liksom för att knyta kontakter med kulturaktörer i Halland och med konstnärer och institutioner i både Sverige och omvärlden.

De närmast kommande residensen är detaljplanerade och verksamhetsplaneringen för Art Inside Out sträcker sig redan in i 2018. Verksamheten fortsätter utan avbräck tills vi har en ny avdelningschef på plats, en rekrytering som påbörjas inom kort.

För mer information, kontakta gärna:

Eva Nyhammar, förvaltningschef Kultur och skola, Region Halland, tel 035 17 98 89, e-post eva.nyhammar@regionhalland.se

Uppdatering: Rekrytering pågår

Rekrytering pågår, läs mer om det lediga jobbet på Region Hallands webb. Sista ansökningsdag 7 oktober 2016.

Avdelningschef sökes till Art Inside Out, Kultur i Halland, Halmstad