Pressmeddelande: Hearing 26:e och konstfinal 28:e maj

Den sista veckan arbetar konstnärerna intensivt för att samla upp material och färdigställa sina konstprojekt inför lördagens konstfinal i hamnen i Varberg. Med utgångspunkt i hamnen presenterar de sex konstnärerna delar av sina projekt. Konstfinalen inleds med ett knytkalas för Varbergsbor och alla andra som vill vara med. Därefter finns möjlighet att möta konstnärerna som bjuder in till ett öppet samtal om hur konst och kultur kan ha en plats i utvecklingen av ett nytt stadskvarter.

Detta händer under vecka 21:

KONSTFINAL 28 maj från kl 12

Piren vid Stena Line (Hooken), hamnen i Varberg

Presentationer, stadsvandring, musik, knytkalas och festligheter. Se resultatet av konstnärernas arbete! Ta gärna med mat och dryck! Kvällen fortsätter med Carpet Ride Music & Art 2016.

Hearing – inbjudan till visning och hearing med konstnärer och Marie Kraft

Representanter för media är välkomna att delta i den visning och hearing, med efterföljande lunch, dit politiker och tjänstemän i Halland är inbjudna. Torsdag 26 maj, kl 10.30–13.00, Campus Varberg. Anmälan till Peppe Bergström Hesselbom; 072-9867230, peppe.bergstrom-hesselbom@regionhalland.se

Följande konstprojekt kommer att på olika sätt presenteras under veckan och på konstfinalen:

Alfaponny

Måndag och tisdag 23-24 maj, Varbergs torg
Konstnärerna Karina Sarkissova, Sebastian Dahlqvist och Karin Auran Frankenstein fortsätter arbetet med cykelprojektet. Under måndagen och tisdagen kommer de färdigställa verkstaden i en container på torget samt måla cyklar och container. Allmänheten bjuds in att delta.

Jag delar alltså finns vi – Invigning av Tidslagret

Torsdag 26 maj kl 18.00, Expoplatsen, Kulturhuset Komedianten
Tidslagret är en plattform för delande av kunnande och görande, som Karina Sarkissova, Sebastian Dahlqvist och Karin Auran Frankenstein arbetat fram. Plattformen är digital och finns snart på www.tidslagret.se. Den kommer också att finnas i Stadsbibliotekets entré under kommande månader och invigs torsdagen den 26 maj. I samband med detta hålls ett samtal om delande och visioner om ett annat samhälle bortom den transaktionslogik vi så ofta tar för given.

Framtidsscanner – drömmar formar framtiden

Konstnären Gustav Hellberg arbetar vidare med framtidsscannern. Håll utkik efter containrar som målas ute på stan! I dessa kommer en videoinstallation visas för allmänheten.

Sånger från samhällets undersida

Ljudkonstnären Åsa Stjerna har tillsammans med skådespelarna Maria Ericson, Petter Heldt, Oscar Ohlson, Örjan Hamrin och Sonja Lund från Teater Halland spelat in texter från de intervjuer Åsa gjort med medlemmar i KRIS Halmstad – Kriminellas revansch i samhället. Resultatet kommer bli ett ljudkonstverk som installeras i portalen till Varbergs fästning.

Berätta med bild! och Minnen

Bildberättaren Matilda Ruta har haft workshoppar med barn och lyssnat till människors minnen. Under veckan kommer hon att sammanställa och animera materialet.

INFORMATIONCENTER

Utanför Hamnmagasinet finns ett informationscenter där Art Inside Out berättar om kulturresidenset och kommande aktiviteter. Öppet mån-lör kl 12-18.

Residenset Kulturens roll i stadsutvecklingen pågår 9–29 maj i Varberg och är det första för Art Inside Out, Hallands nya institution för konstnärlig residensverksamhet. Art Inside Out drivs av de sex kommunerna i regionen och Region Halland.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Peppe Bergström Hesselbom, Art Inside Out, avd. chef
Mejl: peppe.bergstrom-hesselbom@regionhalland.se
Tfn: 072-986 72 30