Pressmeddelande: Framtidsscanner, stadsvandring och cykelpool

De sex inbjudna konstnärerna har nu arbetat en vecka i Varberg och påbörjat sina olika konstnärliga projekt samt träffat flera personer som är involverade i olika delar av stadsutvecklingsprojektet. Under vecka 20 kommer de att fokusera ännu mera på konsten och samarbete med flera grupper i Varberg.

Detta händer under vecka 20 och som man kan delta i:

Framtidsscanner – drömmar formar framtiden. Konstnär Gustav Hellberg
Hur tycker du att Varberg ska se ut i framtiden? Vad har du för drömmar och visioner? Kom till Hamnmagasinet och berätta om din dröm och vision, förbered dig gärna med bild och text. Av materialet som samlas in görs en videoinstallation som visas för allmänheten. Se tider och läs mer på artinsideout.se.

Berätta med bild! Konstnär Matilda Ruta

Matilda Ruta vill arbeta med barns bildberättande om staden. Barn 5-13 år och vuxna 25-100 år är välkomna att delta i workshops i Hamnmagasinet under veckan. Se tider och läs mer

Jag deltar, du deltar, vi deltar. Konstnärer: Karina Sarkissova, Sebastian Dahlqvist och Karin Auran Frankenstein

Vi utforskar tillsammans med er strukturer för delande av kunskap såväl som cyklar. Vi gör kollektiva vandringar genom det Varberg som finns under ytan och bakom kulisserna. Vi bjuder in till gemensamma undersökningar hur stad och rum skapas, och med vilka sociala och fysiska material. Läs mer och anmäl dig

Minnen. Konstnär Matilda Ruta

Matilda Ruta kommer att arbeta med minnen av staden. För vilka berättelser är Varberg scen? Stämningar, lukter och känslor från Varberg. Alla minnen ligger till grund för en konstnärlig tolkning och kommer att visas offentlig i Varberg.

Sånger från samhällets undersida. Konstnär Åsa Stjerna

Utifrån berättelser från personer som varit frihetsberövade och inte haft tillgång till det offentliga rummet, kommer ett ljudkonstverk att skapas och presenteras offentligt i Varberg.

Stadsvandring lördagen den 21 maj. Marie Kraft, processledare i residenset

Välkomna att utforska Varbergs kända och okända platser och stadsrum tillsammans med Marie Kraft och konstnärer från residenset, lördag 21 maj kl. 12.30–14.00. Samling framför Hamnmagasinet (vid regn ställs vandringen in).

INFORMATIONCENTER

Utanför Hamnmagasinet finns Art Inside Out informationscenter om kulturresidenset och kommande aktiviteter. Öppet mån-lör kl 12–18.

För mer information, kontakta gärna:

Peppe Bergström Hesselbom, Art Inside Out, avd.chef, Mejl: peppe.bergstrom-hesselbom@regionhalland.se, tfn: 072-986 72 30