Designresidens som aktiverar drömmar i Falkenberg och Slöinge

Designduon Byggstudio och formgivaren Samir Alj Fält gästar Falkenberg och Slöinge för att medverka i designresidenset Skapa drömmar – forma platser , 18 september – 7 oktober. I residenset arbetar de tillsammans med en barnkulturdesigner och en arkitekt som båda har sin bakgrund i Halland.

Skapa drömmar – forma platser kretsar kring identitet, plats och drömmar. Med fokus på inkluderande och kollektiva designmetoder arbetar residensdeltagarna i två delprocesser, en i inlandet och en i centralorten i Falkenbergs kommun.

PRESSINBJUDAN

Vad: Invigning av designresidenset med presentation av deltagarna.
Tid: 19 september kl. 16
Plats: Rian Designmuseum (tidigare Falkenbergs museum), Skepparesträtet 2, Falkenberg.

Representanter för media är mycket välkomna till invigningen av designresidenset. Det finns möjlighet att träffa residensdeltagarna från kl. 15, kontakta Petra Johansson för att boka tid för intervjuer.

Skapa drömmar - forma platser.

Ungas framtidsdrömmar

Formgivaren Samir Alj Fält involverar barn och unga i Slöinge i kollektiva skapandeprocesser. Tillsammans med barnkulturdesignern Emma Andersson utgår Samir Alj Fält från inkluderande designmetoder och utvecklar ett arbetssätt där barnen är delaktiga.

Stadens mötesrum

Hanna Nilsson och Sofia Østerhus från designgruppen Byggstudio kommer under residensperioden tillsammans med arkitekten Simon Poulsgaard utforma gestaltningsidéer till den nya stadsparken i Falkenberg. Hur utformar vi trivsamma offentliga miljöer och hur bidrar vi till att aktivera stadens rum; är frågor som står i centrum.

Art Inside Out – kulturresidens i Halland

Art Inside Out är en mötesplats för konstnärliga processer i alla konstformer och genrer. Konstnärer bjuds in att arbeta i residens på plats i Halland. Nya sammanhang uppstår i möten mellan invånare, publik, kulturskapare och platser. Art Inside Out drivs av de halländska kommunerna och Region Halland tillsammans.

För mer information eller bokning av intervjuer, kontakta gärna:

Petra Johansson, verksamhetsledare för Art Inside Out, tel. 0729-86 72 30, e-post: petra.johansson@regionhalland.se

Läs mer om residenset